WWW-links andere molens

Een willekeurige selectie van molens in Nederland die over hun eigen website beschikken:

Budel
Molen Nooit Gedagt in Bude maalt op traditionele wijze voor de kleine en de grote bakker.Bij de molen is een molenwinkel aanwezig waar producten verkocht worden die in de molen gemalen zijn op de kracht van de wind, dus, 100% milieuvriendelijk.

Cuijck
Molen Jan van Cuijk  is gelegen aan de Maasdijk ten zuiden van Cuijk  aan de weg naar St. Agatha. Een ideaal verzamelpunt voor fietsers, wandelaars of gewoon molenliefhebbers..

Deurne
Holten’s Molen is een beltmolen, waar op windkracht zowel gemalen, olie geslagen als hout gezaagd kan worden.

KilsdonkMolen

Dinther / Kilsdonk
Molens met een gecombineerde aandrijving (zowel door wind als water), zogenaamde ‘watervluchtmolens’ komen nergens anders meer voor in Nederland en zijn ook in het buitenland uiterst zeldzaam. 

Geldrop
Korenmolen ’t Nupke werd in 1843 gebouwd op een stuk grond genaamd ‘Nupke’ en is van het type ronde stenen beltmolen.

Liessel
De Volksvriend, algemeen bekend als de Liesselse molen of ook wel ‘Gitzels molen’ werd gebouwd in 1903. De molen is een berg- of beltmolen.

Mierlo
Deze standerdmolen in het centrum van Mierlo zou gebouwd zijn omstreeks 1640.
Het was een banmolen, die eigendom was van de heren van Mierlo.

Nuenen
Deze beltkorenmolen “De Roosdonck” is gebouwd in 1884 en komt voor op diverse schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh.

Roderwolde
De molen werd in 1852 gebouwd als oliemolen, enkele jaren na de bouw werd een maalsteen geplaatst. Tegenover de molen ligt een haventje. Het is in 2007 gereconstrueerd. De molen en het haventje zijn erg belangrijk voor elkaar geweest, waarschijnlijk was de haven er eerder.

Someren
Den Evert, een standerdmolen, is de voormalige banmolen van de Norbertijnenabdij te Postel (België). Dit wil zeggen dat omwonenden verplicht waren om hun meel op deze molen te laten malen, waardoor de abdij een vaste bron van inkomsten had.

Terheijden
Molen De Arend heeft een ruim assortiment van meel en bak producten voor iedereen die graag thuis zijn eigen brood, cake, of taart bakt.

Uden
De standermolen van Uden, ook wel “de molen van Jetten” genoemd, is volgens een inscriptie in de koppelbalk waarschijnlijk gebouwd in 1811.

Wanroij
De Hamse Molen, in de volksmond ook wel “de Ster” genaamd, vanwege de grote ster die geschilderd is op de beide flanken van de molen, is een standerdmolen en werd gebouwd in 1811.

Woerden
Molen de Windhond is een historische en waardevol kenmerk voor de stad Woerden. De Windhond, een ronde stenen molen gebouwd in 1755, vormt een belangrijk onderdeel van het stadsgezicht.

WoudrichemWoudrichemAchtkant
Korenmolen Nooit Gedagt te Woudrichem is Nederlands enige achtkante stenen stellingmolen. De Nooit Gedagt is wekelijks meerdere dagen beroepsmatig in bedrijf.

Zeddam
De molen bepaalt al sinds de 15 e eeuw het beeld van Zeddam samen met de kerktoren van de St. Oswalduskerk. De parochie van Zeddam is een van de oudste uit de streek, de eerste vermeldingen dateren uit de 13e eeuw.